Posted by on

Den gode jagt

Før du kaster dig ud i at leje en ny jagt, er der flere ting som du skal overveje, for at sikre at den nye jagt også bliver den gode jagt, der vil give dig oplevelser som huskes i mange år.

Hvor langt væk ligger jagten?

Det kan sagtens være at du får rigtig mange hektar god jagt på Lolland, men er det realistisk at leje en jagt, som det tager 2 timer at nu frem til, hvis du eksempelvis bor i Nordsjælland? Forestill dig bukkejagt, hvor jagten starter omkring klokken 05:30 når det er lysets. Et godt råd er at vælge en jagt som ligger inden for maximum en times kørsel, det giver frihed i forhold til resten af familien

Hvor mange skal i være om jagten?

Er den nye jagt blot en en-mands jagt eller planlægger i at være flere? Der er helt klare fordele ved at være flere, når der eksempelvis skal være arbejdsdag. Udover det er hyggeligt, så kræver det efter flere jægere at drive et stykke af. Måske har du ikke selv hund, og al hagl jagt på land kræver man medbringer en apporterende hund.

Hvis det er en lille riffel jagt, giver det måske ikke mening at være flere. Det vil give færre jagt dage, hvis jegten ikke er stor nok til at der kan placeres to skytter, uden at gå på kompromis med sikkerheden.

Hvilken jagtform? 

Har du ikke riffeltegn, giver det måske ikke mening at leje en jagt hvor det primært er klovbærende vildt som er på stykket. Det er ikke nemt at lokke fugle vildt til.

Hvordan har jagttrykket været historisk?

Jagt er en dyr hobby, især hvis du gerne vil have jagt på Sjælland, og især Nordsjælland tæt på København, hvor hektar prisen sagtens kan komme op på over 1.000 DKK /ha. Det betyder at få har råd til at leje jagten, og dem som har, har måske været mange om at gå på eksempelvis bukkejagt. Det betyder at jagttrykket har været rigtig højt og i værste fald er “alt blevet skudt”, da alle skulle have noget på tasken.

Hvis du overvejer disse få ting, vil det med garanti gøre dit valg af jagt mere kvalificeret og chancen for at du brænder dine penge af på en dårlig jagt er væsentligt mindre

 

Skriv et svar